PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jednog člana ŠF Donja Mahala iz Mostara koju sa puno uspjeha vodi Feđa Klarić, to je 6 – godišnji Adi Kahrimanović. Već dvije godine trenira u ovoj školi, u sezoni 2016 / 2017 bio je prvi strijelac kadegorije, U-6.

U tekućoj sezoni ovaj simpatični dječak nastupa u kategoriji, U-7 u BH Telecom
Ligi m ladih HNK-a. U mjesecu januaru je bio prvi strijelac u pomenutoj ligi.

Već na prvim treninzima je pokazivao veliku ljubav prema fudbalu i treninzima. Kada smo ga gledali prije 14 dana na utakmici u Konjicu uvjerili smo se da je mali Adi predodređen da bude fudbaler, posjeduje sve potrebno borbenost, brzinu, požrtvovanost, brzinu, dribling, šut i naravno ono zašto se igra fudbal, davanje golova.

– Volim fudbal najviše, jedva čekam treninge, utakmice, volio bih da treninge imamo svaki dan. Najdraži klub mi je Real Madrid, a najdraži igrač, Cristiano Ronaldo. Pored Real Madrida volim i navijam za našu repzetnaciju i Miralema Pjanića. U našoj školi mi je super, trener se trudi da nam sve obezbjedi. Treninzi su teški, ali i veoma zabavni. Trudim se da ispunim sve zadatke koje mi trener odredi. Zahvalio bih se svojim roditeljima na podršci, što su mi omogućili da se bavim sportom koji volim i što su uvijek uz mene. Puno bih pohvalio našeg trenera Feđu, najbolji je trener, rekao nam je Adi Kahrimanović, buduća fudbalska zvijezda iz Mostara.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI