PODIJELI
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Admir Adžem će ponovo biti na platnom spisku FK Željezničar. Ovaj put u nešto drugačijoj ulozi u odnosu na prethodne mandate.

Povratak Adžema u najtrofejnijih bh. klub potvrdio je Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole popularnog Želje.

“Adžem je prošle godine bio šef struke prvog tima, godinama je bio u Omladinskoj školi i postigao značajne rezultate, vodio je sve selekcije od pionira do seniora, te nam je drago što će svojim iskustvom i znanjem pomoći da školu podignemo na još veći nivo. Njegova sadašnja uloga će biti rad sa selekcijama i trenerima selekcija koje se takmiče u Premijer ligi. Planiramo da kroz njegov angažman, rad sa igračima Omladinske škole podignemo na još veći nivo. Obavili smo testiranja, radimo analize utakmica, a uskoro ćemo početi raditi i video analize utakmica. Individualno radimo sa igračima, skautiramo omladinske lige, a Admir Adžem sigurno će donijeti dodatni kvalitet u našu školu, te doprinijeti tome da igrači iz omladinske škole spremno dočekaju izazove koji ih čekaju kada dobiju priliku u prvom timu našeg kluba. U narednom periodu očekujemo još bolje rezultate i dovođenje novih kvalitetnih igrača iz cijele BiH”, kazao je Alihodžić u razgovoru za zvaničnu stranicu Željezničara.

Podsjećamo, Adžem je prošle sezone nakon pet godina donio trofej na Grbavicu osvojivši Kup BiH, ali klupskom rukovodstvo to nije bilo dovoljno da ostane na klupi prvog tima Plavih.

PODIJELI