PODIJELI

Na stadionu Grbavica sutra će biti odigran 115. ligaški sarajevski derbi. S obzirom da je od ranije prvenstvo BiH riješeno utakmica neće imati toliko rezultatskog značaja kao ranije, ali naboja na terenu definitvno neće manjkati.

Admir Adžem je kazao da će njegova ekipa učiniti sve da dođe do pobjede kako bi sezonu okončala u dobrom raspoloženju i obradovala odlazećeg kapitena, Zajka Zebu.

“Posljednje kolo nam donosi gradski drebi, sam po sebi derbi ima težinu, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu kako bi na odmor otišli motiv odlazak našeg kapiten, dat ćemo sve od sebe da mu osiguramo radovanje našem kapitenu Zebi koji se sutra oprašta”, rekao je trener Plavih.

Bilo je govora i o ekipi Sarajeva.

“Sarajevo je u posljednje vrijeme ostvarilo nekoliko dobrih rezultata, ali znamo da forma nikad nije bila ključna u derbijima, nadam se da će ekipa završiti sezonu bez poraza, bit ćemo jači za tri igrača koji nisu igrali protiv Širokog Brijega”.

“Imaju dosta dobar napad u najboljoj je formi Mićo Kuzmanović, jako dobar igrač je i Elvis Sarić, iz mnogo pozicija vreba opasnost, mogu napraviti dosta problema, vjerujemo da im je odbrana ranjiva i da to možemo iskoristiti”, dodao je Adžem.

Naglasio je kako neće biti kalkulacija u sastavu.

“Igrat će najboljih 11, znamo šta znači pobijediti u gradskom derbiju, sigurno ćemo učinit sve da pauzu odemo u dobrom raspoloženju na odmor.”

Susret se igra od 17 sati, a sudit će ga Adis Mulaosmanović iz Sarajeva. Njegovi pomoćnici su također iz bh. prijestolnice.

Prodaja ulaznica za utakmicu je počela danas i vršiti će se u Fan shopu na Grbavici. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Istok, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A. U prodaji su i dječije ulaznice po cijeni od 4 KM za tribinu Istok i 3 KM za tribinu Sjever.

Ulaznice po cijeni od 10 KM za sjevernu tribinu za navijače Sarajeva prodavat će se u Fan shopu FK Sarajevo.

Na stadionu će biti otvorena četiri ulaza za Sjever, tri ulaza za Istok, te jedan ulaz na Zapad. Na južnu tribinu će se ulaziti preko Zapada.

PODIJELI