PODIJELI

U ovoj dobi kažu da je istinski fudbalski dragulj. Neki idu dotle i porede ga sa Zlatanom Ibrahimovićem.

“Ako nije bolji, onda je kao i Zlatan, kada je “Ibra” bio u godinama u kojima je Almir Mujčinović. Ibrahimović je ostvario impresivnu karijeru. Koliko će postići “Ami”, kako zovu novu nadu američkog “normalnog” fudbala, ovisit će od mnogo faktora: od menagera, rada, okruženja, izbora nove sredine, ambicija…

“Ami je veliki potencijal. Ako dobije poziv iz NSBiH, uvjerit će se svi u bh.savezu, rekao je za Mujčinovića Nenad Vidaković, kada je nedavno bio u Sarajevu i tom prilikom razgovarao s ljudima iz bh.saveza.
Vidaković je provjereno igračko, pa i trenersko ime, nekada sjajni igrača Sarajeva, Čelika, Goražda, Igmana, Opatije, koji posljednjih godina živi i radi u Americi. Nešine riječi imaju posebnu težinu. Neće se takav as tek tako zauzeti za nekoga, kao što svojim autoritetom garantira za petnaestogodišnjeg Mujčinovića.

Ami je član Saint Louis Scott Gallagher ( SLSG).

Igra za Elitni tim U 16, koji je prošlogodišnji prvak države Missouri. Postigao je odlučujući gol za 1-1 i asistirao za još jedan pogodak, koji je donio titulu, te kvalifikacije za nacionalno takmičenje. Što im je garantovalo plasman u prvi 8 timova u čitavoj Americi. Po svemu sudeći i poziciju u top 3 tima u čitavoj Americi.

Na pripremnim utakmicama robusni je napadač u osam utakmica postigao dvanaest golova uz pet asistencija. Golgetersku je formu nastavio u nacionalnoj ligi, gdje je u pet utakmica postigao četiri gola, te jednu asistenciju.

Odličan skor zaintrigirao je mnoge skaute, pa su počele stizati ponude s četiri fakulteta Divizije 1. Skauti su mu dali najviše ocjene. Svakako da je toj laskavoj “tituli” doprinio izbor za najkompletnijeg napadača do 16 godina. Dva put zaredom proglašavan je najboljim.

(S. Berbić/Sportske.ba)

PODIJELI