PODIJELI

Tek je zakoračio u trinaestu godinu, a već je na “radaru” najboljih domaćih i regionalnih klubova.

Amar Zahirović, supertalentirani dječak iz prestižne fudbalske škole koju vodi Enes Mešanović, bivši Slobodin as, na dobrom je putu da ostvari svoje snove. A on želi igrati za reprezentaciju i nastupati u Ligi petice. Premda igra sa starijima, u pravilu je najbolji. Ili među najboljima.
Protekla tri dana bio je gost u Akademiji FK Sarajevo.

Treneri nisu imali dvojbe. Amar je vrhunski potencijal!

Premda je “vezan” za Mešanovićevu školu, nadareni dječak, odnosno njegov “impressario” Muho Zahirović je na slatkim mukama.

Mešanović, koji je, što zbog ljudskih, što igračkih kvaliteta, ostavio otvorena maksimirska vrata za sva vremena, skautira za svoje bivše klubove. Do kraja godine Amar će se predstaviti trenerima Dinamove škole. Koja je na dobrom glasu u nogometnom svijetu. I nisu to jedine ponude. Amaru teren i Italiji i Češkoj priprema skaut Semir Ždralović, koji “vrbuje” najveće talente u regiji i plasira ih italijansko-švicarskoj menadžerskoj agenciji.

U Mešanovićevoj nogometnoj radionici je još jedan dragulj. Muhamed Buljubašić (14), veznjak koji kopira Muhameda Bešića. I on je evidentiran od trenera najboljih bh klubova.

M.S.

PODIJELI