PODIJELI

Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj nikada u pitanje nije dolazi talenat u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, fudbalu. Bilo da se radi o ženskom ili muškom fudbalu.

Primjer jendog takvog talenta dolazi nam iz Tomislavgrada, odnosno iz ŽNK Inter Posupšje. Riječ je o mladoj 14-godišnjoj Animariji Prljević, koja je iako tinejdžerka već postala ministrica odbrane u svojoj ekipi.

Pomenuta golmanica brani i za U15 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Za vikend je u trijumfu svog Intera protiv Željezničara iz Bosanske Krupe rezultatom 1:4, odbranila penal domaćinima i skinula još nekoliko sjajnih pokušaja fudbalerki Željezničara.

“Rođena sam 7.1.2004 u Livnu. Živim u Tomislavgradu. Igram za ŽNK Inter Posušje. Idem u deveti razred Osnovne škole Brisnik. Branim boje ženske nogometne reprezentacije BiH U15. Moj najveći cilj u životu je jednog dana zaigrati izvan granica Bosne i Hercegovine. Uzor mi je Manuel Neuer kojeg pratim svaku utakmicu. Moj najdraži klub je Barcelona i željela bih jednog dana zaigrati na Camp Nou”, rekla je talentovana Prljević za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Najveći uspjeh mi je bio taj kad sam dobila poziv za kadetsku reprezentaciju U15. Ostvarila sam mnogo uspjeha igranje za reprezentaciju, treće mjesto na turniru u Sarajevu gdje sam bila najbolja golmanica na turniru. Zadnje kolo protiv Željezničara smo gostovali gdje smo ih pobijedili 4:1, a ja sam bila igrač utakmice čak sam i penal obranila. Želim poručiti svim curama i svim onim koji se bave sportom da je bitna samo volja i trud a sve ostalo će nadoći.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI