PODIJELI

Za vikend će derbi Prve lige FBiH odigrati ekipe Zrinjskog i lidera na tabeli RK Hrasnica.

Hrasnica bi eventualnim pozitivnim rezultatom u Mostaru došla na mali korak od plasmana u PLBiH, dok bi Plemkinje trijumfomdodatno zakuhale situaciju i ostale u utrci za povratak u PLBiH.

Mlada trenerica Plemkinja, 27-godišnja Marijana Arapović očekuje veoma jaku utakmicu, ali ne krije želju da tri boda ostanu u Mostaru.

“U ovom derbiju očekujemo tvrdu i odličnu utakmicu. Hrasnica je ozbiljna ekipa koja je lider na tabeli, ali mi se nadamo da će tri boda ostati u Mostaru gdje ćemo nastaviti niz pobjeda”, rekla je Arapović za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Prošle polusezone od ekipe Hrasnice izgubili smo bodove zbog neiskustva i svojih grešaka, ali smatram da su cure dosta napredovale i da su sada spremne ostaviti bodove kući i pokazati trud i rad koji postižu kroz utakmice i treninge. Što se tiče dosadašnjeg dijela ove sezone mogu slobodno reći da je liga zanimljiva rezultatski, ali i jača igrom, ekipe napreduju iz kola u kolo što me jako veseli. Mislim da će se tek u zadnjem kolu znati sigurna ekipa koja će ući u veći rang natjecanja. Svojim radom i trudom se nadam da ćemo uspjeti vratiti Zrinjski gdje je i bio.”

Duel Zrinjskog i Hrasnice igra se u nedjelju sa početkom u 14 sati u dvorani pod Bijelim brijegom.

PODIJELI