PODIJELI

Fudbaleri Igmana u tek zarvšenom prvenstvu Prve lige FBiH su ispunili cilj, opstanak u prvoligaškom društvu. Armin Cero, golman, mada junior, uključen je u rad seniorske ekipe, bio je par puta u kombinaciji za nastup za prvi tim, a branio je na prijateljskim utakmicama

Od sedme godine trenira u jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, konjičkom Igmanu, prošao je sve selekcije Omladinske škole i na najboljem je putu da krene stopama oca Šefika, legende ne samo konjičkog sporta, jednog od prvih golmana reprenzentacije BiH. U već prošloj sezoni Armin je svojim sjajnim odbranama jedan od najzalužnijih za sjajne igre juniorske ekipe Igmana u Omladinskoj ligi FBiH, grupa, Jug.

Juniori Igmana su u veoma jakoj konkurenciji osvojili 4. mjesto, na čelu sa trenerom Amirom Halilovićem. Igmanova odbrana je treća po primljenim golovima, a, zna se da je to največa zasluga još jednog fudbalskog imena koje treba upamtiti, a to je Armin Cero.

Prozivku pred novu sezone šef stručnog štaba, Igmana, Nedim Jusufbegović je zakazao za četvrtak, 21. juni, a mlađani Armin Cero pred ovu prozivku nam je rekao: Prvo mi je zadovoljstvo što će Nedim Jusufbegović i dalje biti šef struke u Igmanu, to je prvo sjajan čovjek, pravi pedagog, izuzetan trener, svakome posvečuje punu pažnju, svi od njega imamo šta naučiti. Jedva čekam da izvrši prozivku, te da krenu pripreme za novu sezonu. Prvo bih se zahvalio trenerima u klubu, prvo šefu, njegovim pomoćnicima, a posebno mom ocu Šefiku koji je trener specijalista ( golmani ), od koga sve upijam ja i moje kolege.
Ismet Nimanović

PODIJELI