PODIJELI

Neuspjeh u namjeri da dovede Cristiana Ronalda u Arsenal Arsene Wenger smatra najvećim propustom koji je napravio na klupi “Tobdžija”.

Tokom 22 sezone u Londonu Francuz je uspio da u klub dovede najbolje igrače lige među kojima su Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vieira i Mesut Oezil, ali će 68-godišnji Wenger zauvijek žaliti za Portugalcem.

Te 2003. godine Ronaldo se odlučio za Manchester United sa kojim je potom osvojio tri titule u Premier ligi, FA Kup i Ligu šampiona, prije nego što je 2009. otišao u Real Madrid.

“Jedini igrač kojeg smo propustili, a koji mi pada na pamet, Cristiano. Bio je sa majkom ovdje i bili smo blizu dogovora. Onda se u čitavu priču uključio Manchester United. Te godine su oni igrali sa Sportingom, a Ronaldo je bio odličan u tim mečevima”, prisjetio se Wenger i dodao:

“Zamislite šta bi bilo da smo imali Henryja i Ronalda… To bi sigurno makar malo izmijenilo našu historiju.”

Francuz je priznao da klub iz Londona nije mogao da se nadmeće sa ponudom od 16 miliona eura koja je stigla iz Manchestera…

“Postoje stvari koje smo mogli da uradimo drugačije. U to vrijeme, ipak, nismo mogli da ponudimo tolike novce. Naša ponuda je bila skoro tri puta manja.”

Wenger je poslije 22 godine okončao saradnju sa Arsenalom.

PODIJELI