PODIJELI

Atletico Madrid je pobjedom protiv Marseillea rezultatom 3:0 u finalu Lige Evrope osvojio titulu ovog prestižnog takmičenja.

U 4. minuti Marseille je propustio ogromnu priliku da stigne do ranog vodstva. Payet je izigrao cijelu obranu Atletica i odigrao sjajnu loptu za Germaina, ali Marseilleov napadač puca preko gola.

A onda, u 21. minuti im se to obilo o glavu. Veliku grešku napravio je Zambi Anguissi nakon dodavanja Mandande. Loptu je uzeo Gabi, te u čistu šansu gurnuo Griezmanna koji je rutinski pogodio za vodstvo Atletica.

U 31. minuti Marseille je ostao bez najboljeg igrača. Dmitri Payer je povrijedio zadnju ložu i morao je izaći iz igre. Odšepao je u suzama, a zamijenio ga je Lopez.

Uslijedi je relativno miran dio igre, a onda je u 4. minuti drugog dijela Atletico uduplao prednost nakon fantastične akcije. Koke savršeno proigrava Griezmanna, a najbolji Atleticov igrač hladnokrvno je prebacio Mandandu za nedostižnih 2:0.

Mogao je Atletico i do veće prednosti pet minuta kasnije. Iz kornera Griezmann je ubacio na prvu stativu, Rami nije imao nikakve šanse u skoku s Godinom, ali lopta odlazi nekoliko centimetara kraj gola.

U 81. minuti Marseille je zamalo stigao do gola. Na ubačenu loptu najviše je skočio Mitroglou i odlično pucao glavom, ali se lopta odbila od stativu.

U samom finišu meča Gabi je svojim pogotkom stavio tačku na i. Krasna kontra Atletica u kojoj je Griezmann gurnuo Diega Costu prema golu. On je vratio u sredinu za Kokea, koji iz prve odigrava na drugi kraj šesnaesterca za Gabija, a on majstorski pogađa suprotni ugao za 3:0.

Atletico je tako osvojio svoj 3. trofej Lige Evrope u historiji.

Marseille 0:3 Atletico Madrid (Griezmann 21’, 49’, Gabi 89’)

PODIJELI