PODIJELI

Selekcija Italije je prvi favorit u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EURO 2020. godine u kojoj se nalazi naša fudbalska reprezentacija.

Izabranici Roberta Prosinečkog će Italijanima gostovati 11. juna ove godine, a Fudbalski savez Italije potvrdio je vijest da će se pomenuti susret odigrati u Torinu na Allianz stadionu, koji je dom Juventusa, sa početkom u 20:45.

Interesantno, da pred ovaj duel moraju biti poskidani plakati sa osvojenim Scudettima Juventusa jer su Stara dama i Fudbalski savez još uvijek u sporu.

Podsjetimo da Zmajevi kvalifikacije otvaraju u martu domaćim mečevima protiv Armenije i Grčke, a pored tri pomenute selekcije s nama u grupi su još Finska i Lihtenštajn.

Dvije prvoplasirane selekcije izborit će direktan plasman na EURO 2020. godine. U slučaju da BiH ne bude među dvije najbolje reprezentacije u grupi, šansu za EURO, tražit ćemo kroz playoff Lige nacija, koji smo izborili krajem prošle godine kada smo zauzeli prvo mjesto u svojoj grupi u Ligi B ispred selekcija Austrije i Sjeverne Irske.

PODIJELI