PODIJELI

Nakon nekoliko turbulentnih sedmica u kojima su se redali loši rezultati, trzavice u svlačionici i stalne glasine o otkazu, Niko Kovač napokon živi mirnije dane na Bayernovoj klupi. I tim povodom – sklapa šoping listu zajedno sa Hasanom Salihamidžićem.

Klupski čelnici ukazali su mu povjerenje i hrvatski trener će ostati na poziciji i u januarskom prijelaznom roku, stoga je već odlučio izraziti želje vezane za pojačanja koja bi pristigla za drugi dio sezone.

No, u München neće doći velike i planetarno poznate zvijezde već su glavna meta dva Ajaxova klinca koja su se u ovoj i protekloj sezoni pokazala kao ponajveći talenti današnjice.

Riječ je o 21-godišnjem veznjaku Frenkieju de Jongu i 19-godišnjem stoperu Matthijsu de Ligtu koji bi trebali doći već ove zime, a isti izvor tvrdi kako bi za holandski dvojac Bayern bio spreman potrošiti čak 150 miliona eura! Ali, ni to nije garancija da će se ostvariti Kovačeve želje obzirom da za njihov potpis u redu čekaju PSG, Manchester City, Barcelona i drugi velikani.

PODIJELI