PODIJELI

Selektor nogometne “A” reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, nakon fijaska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje je su “Zmajevi” ostali uskraćeni i za plasman u baraž, gostovao je na N1 televiziji.

“Nema tu puno vremena, to su ozbiljne stvari i bilo bi neozbiljno komentarisati to u 2-3 minute. Pokušali smo napraviti dobar rezultat, a baraž bi bio barem realan rezultat. Protiv Grčke i Kipra smo izgubili bodove vrlo nesretno. Šta se radilo, kako se spremalo, koliko je igrača nedostajalo su faktori koje treba uzeti u vidu kada bi se radila ozbiljnija analiza”, kazao je Baždarević za N1.

“Šta god da kažem, znate da tu ima analitičara i komentatora koji će sve protumačiti pogrešno. Želim jednostavno da se sve analizira na stručni način i da se kaže šta je bilo dobro, šta nije. Učinili smo sve da odemo na SP, ali istovremeno stvaramo nove i mlade igrače”, kaže on.

Potom se Baždarević pomirio sa sudbinom da je bivši, iako je u jednom momentu nakon utakmice sa Estonijom istakao nadu da će se nastaviti baviti selektorskim poslom.

“Ko god bude selektor želim mu sreću jer to je moje zemlja. Moja jedina ambicija je bila da dobro radim i kao profesionalac vodim reprezentaciju. Ko god bude, ako ja nisam, poželit ću mu svako dobro u radu i da BiH ide naprijed”, dodao je Baždarević.

PODIJELI