PODIJELI

Samir Bekrić sredinom januara napustio je ekipu Željezničara, a od danas je i zvanično novi član aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Zrinjskog.

On je jutros potpisao ugovor sa Plemićima do juna 2019. godine, a danas će sa novim saigračima odraditi i prvi trening. Sa Samirom smo razgovarali neposredno prije ulaska u svlačionicu.

– Drago mi je što sam stigao u Zrinjski. Ekipa je u posljednje dvije sezone, osvojila dvije titule prvaka BiH, uvijek ima visoke ambicije i radujem se zaista što sam postao dio ovog kluba. Čelnici Zrinjskog su me oduševili tokom pregovora, bili su korektni, konkretni i zaista smo se brzo dogovorili. Nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti zacrtane ciljeve – kazao je Bekrić na početku razgovora za Sportske.ba

Iskusni veznjak kaže kako je spreman i da poznaje ekipu Zrinjskog, te da neće imati problema da se privikne na novu sredinu.

– Trenirao sam individualno i spreman sam. Nadam se da ću što prije dobiti priliku za igru. Poznajem jako dobro ekipu Zrinjskog, sa nekim igračima sam ranije dijelio svlačionicu. Zrinjski igra najljepši fudbal u BiH, neću imati problema da se uklopim u ekipu, jer sa dobrim igračima, a Zrinjski takve ima, je zaista lako igrati – dodaje Bekrić.

Bekrić se, sasvim neočekivano, na početku ove sezone našao u nemilosti Slavka Petrovića, a zatim Admira Adžema. Kako kaže ne želi se previše osvrtati na taj period, ali poruke podrške koje je dobio od navijača nakon raskida ugovora sa Željom i odnos sa njima, te ljubav prema klubu sa Grbavice mu niko ne može uzeti.

– Zašto je to tako bilo, ima mnogo faktora. Znam da nije do mene. Prema Želji sam bio i više nego korektan. I za vrijeme dok nisam igrao, ali i kada sam raskidao ugovor. Ipak, ne želim se previše osvrtati na to. Ono što je sigurno moju ljubav prema Želji niko ne može uzeti i odnos sa Manijacima niko ne može pokvariti – kazao je na kraju razgovora za Sportske.ba ljubimac pubike na Grbavici Samir Bekrić, koji je sa Željom osvojio tri titule prvaka i jedan Kup naše zemlje.

(Adnan Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI