PODIJELI

Adis Mujkić, mladi napadač bh. korijena koji je rođen 5. augusta 2000. godine, a ujedno i reprezentativac Bosne i Hercegovine U19, potpisao je trogodišnji ugovor sa italijanskim klubom.

– Sretan sam što su prepoznali moj trud i ulaganje u sebe. Hvala mojoj porodici i ljudima koji su vjerovali u mene – izjavio je Adis Mujkić.

Catania se nalazi u italijanskoj seriji C, a a u sezoni 2017/2018 završili su na drugom mjestu.U Torre del Grifo, direktor Pietro Lo Monaco, službeno je Mujkića predstavio novinarima.

Među italijanskim nogometnim stručnjacima, Mujkić slovi za vrlo brzo vanjskog napadača, sa dobrim tehnikama. Za njega će reći da je nepredvidiv u driblinzima i jako vispren da djeluje ravnodušno na trokara u središnjem položaju, na desnoj strani, a na suprotnoj traci.

Od samog početka svog iskustva u dresu Rossazzurra, on je ispravno podešen na valjnu dužinu rasta i učenja. Siguran je u sebe, ali i strpljiv, i skroman, i svjestan izvanredne prilike da se suprostavi u profesionalnom nogometu.

Mladi napadač koji je već nosio dres BiH pod brojem 19, na historijskoj je prekretnici. Mujkić je spreman da se što bolje dokaže u italijanskom profesionalnom nogometu.

Inače, Adisov je prvi klub u Norveškoj bio Asiden. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na poziciji desnog i lijevog veznog.

(hayat.ba)

PODIJELI