PODIJELI

Pripremio: Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija BiH veliki je ambasador naše države. Sa igrama i nastupima naših Zmajeva, mediji u BiH redovno izvještavaju. Zmajevi uživaju veliku popularnost gdje god se pojave, a portal Sportske.ba uradio je zanimljivu anketu.

Fudbaleri obično slove i za najzgodnije muškarce, pa smo iskoristili priliku da uradimo pomenutu anketu sa djevojakma iz bh. sporta sa pitanjem koji bi Zmaj ponio titulu najzgodnijeg i najšarmantnijeg. Bilo je dosta zanimljivih odgovora, ali jedan je reprezentativac u blagoj prednosti.

Emina Mujkanović (rukometna sutkinja i bivša rukometašica)

“Izbor je zaista težak, ali prednost bi dala Mensuru Mujdži, iako nije više član reprezentacije, nekako je moj favorit po tom pitanju”, rekla je šarmantna sutkinja iz Doboja.

Emina Mujkanović

Admira Zvekić (Rukometašica OŽRK jedinstvo Tuzla)

“Za mene najzgodniji naš reprezentativac je Sead Kolašinac. Nemam svoj tip muškarca, niti stroge kriterijume po kojima ih biram, ali ako već moram izabrati, njega bih izdvojila kao najzgodnijeg. Osim toga, kao sportašica, znam koliko je truda i odricanja potrebno da bi se moglo igrati u velikim ekipama, ali i nastupati na reprezentativnim takmičenjima već pet godina unazad”, riječi su 23-godišnje Zavidovićanke.

Admira Zvekić

Lejla Tanović (Najbolja bh. bicklistkinja)

“Težak izbor zaista, ali moj odgovor bi bio Kenan Kodro.”

Lejla Tanović

Josipa Šimunović (Mlada trenerica HRK Katarina)

“Sead Kolašinac definitivno. Ima taj neki stav i veliki je borac na terenu.”

Josipa Šimunović

Amra Okugić (Kickboks, K1)

“Miralem Pjanić je moj izbor. Pored toga što je sjajan igrač, djeluje jednostavan i simpatičan momak.”

Amra Okugić

Dženeta Ljubijankić (Kickboks)

“Muhamed Bešić je moj izbor. Simpatičan i zanimljiv momak, ima stav velikog borca.”

Dženeta Ljubijankić

Dakle, prema ovoj našoj anketi, Sead Kolašinac, fudbaler Arsenala je u prednosti u odnosu na ostale naše Zmajeve. Kolašinac je rođen 20. juna 1993. godine. Za našu reprezentaciju skupio je 24 nastupa, a debitovao je 19.11.2013. godine u prijateljskom duelu protiv Argentine, gdje smo poraženi rezultatom 2:0.

PODIJELI