PODIJELI

Bh.dijaspora je nepresušno vrelo talenata. Svima je zajednički cilj; svi žele dres BiH.

Jedan od “mali milion” dragulja u svijetu je Nazif Kuhinja. Tek će zakoračiti u četrnaestu godinu, a već je na radaru skauta koji po Evropi “skeniraju” upravo ovaj uzrast.

Super talentirani Kuhinja najbolji je strijelac DEG Teco 7 Technopol. Spretan u igri s obje noge, s izraženim je osjećajem za gol. Svake godine diže ljestvicu, mijenja sredine, napreduje… Jedno je vrijeme trenirao u Akademiji pod nadzorom čuvenog Ivana Golca, nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca i beka Partizana i Sautemptona.

Golac nije štedio komplimente na račun dragulja, čiji su korijeni iz Prijepolja. I nogometni gen, nagovještava da bi nadareni Kuhinja mogao ostvariti svoje snove. Njegov bliži rođak Esad Kuhinja nekadašnji je vrsni prijeratni nogometaš Čelika..

“Moja je želja da jednog dana nosim dres BiH, da igram za reprezentaciju za koju igraju Edin Džeko i Miralem Pjanić”, priželjkuje Nazif ostvarenje svojih dječačkih želja. Upravo su kampovi, koje organizira NSBiH, kakav se planira početkom februara, najbolja prilika da se testiraju talenti iz dijaspore. Ko zna u kojem od njih se krije neki novi Zlatan Ibrahimović.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI