PODIJELI

Igor Štimac je iskusan trenerski vuk. Okusio je i domaće i inostrane klubove, vodio hrvatsku reprezentaciju. Posljednji posao je imao u Kataru, a trenutno se odmara u Splitu u obiteljskom krugu. Nedavno je dobio prinovu u porodici. Prekinuli smo ga u vožnji želeći da čujemo je li zainteresovan za vođenje reprezentacije BiH.

“Prije svega moram kazati da mi je žao što Bosna i Hercegovina nije uspjela. Meša Baždarević je dobro vodio te kvalifikacije i Bosna je uistinu bila blizu velikog uspjeha. Međutim, ovaj put je imao Belgiju u grupi Svjedočili ste kvaliteti i snazi tog tima” kazao je Štimac za Sportske.ba i nastavio:

“Bosna i Hercegovina ima izvrsnu ekipu, sastavljeni od vrsnih individualaca. Mislim da je ona mamac za svakog ozbiljnog trenera. Međutim, ja sam prošli put, prije tri godine vrlo ozbiljno prezentirao svoj program na toj komisiji. Ali, ja mislim da je tu previše politike, a premalo onog nogometnog. Nemam namjeru davati opet svoju kandidaturu, ljudi su tamo isti, pa neka vide… Ja jesam za razgovor, to nikada ne izbjegavam, ali ne želim ulaziti u kontekst politiziranja. Da ulazim opet u priču zajedno sa nekih 15 kandidata, a unaprijed se zna ko će biti izabran. Ja sam za priču i ozbiljan nogometni razgovor” rekao je na kraju bivši igrač Hajduka i engleskih klubova West Hama i Derby Countya.

(E. Kadić/Sportske.ba)

PODIJELI