PODIJELI

Jučer je kompletirano četvrto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će se naredne godine igrati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji. Bosna i Hercegovina je u Tuzli porazila Finsku i dospjela na drugo mjesto naše grupe.

Bh. rukometaši do kraja kvalifikacija odigrat će još domaći meč protiv Bjelorusije i gostujući protiv Češke. Susreti su na programu u junu. Ukoliko najbolji bh. rukometaši ne izgube od Bjelorusije na domaćem terenu osigurat će plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon četiri odigrana kola BiH i Češka imaju po šest bodova s tim da bh. reprezentativci imaju bolju gol-razliku(+12). Bjelorusija je osvojila četiri boda, dok je Finska bez bodova.

Na smotru najboljih na starom kontinentu plasirat će se i najbolje četiri trećeplasirane selekcije. Prilikom rangiranja, trećeplasiranim reprezentacijama će se odbijati bodovi protiv najslabijih reprezentacija u grupi. Trenutno su u najboljoj poziciji Bjelorusija i Crna Gora sa po dva boda. Treća je Srbija sa bodom, a četvrta Poljska koja nema zasad nijedan osvojen bod protiv ekipa koje su na prvom i drugom mjestu. Ispod su redom Rumunija, Italija, Turska i Holandija.

PODIJELI