PODIJELI

Slaven Bilić je gostovao u emisiji BT Sportsa uoči i poslije utakmice Manchester Uniteda i West Ham Uniteda u subotu. Domaćin je na Old Traffordu stigao do teške pobjede. Dvostruki strijelac sa bijele tačke bio je Paul Pogba, a Čekićari su bili nadomak velikog preokreta, ali su ih na tom putu zaustavili stativa i čudesni David De Gea.

Bivši hrvatski selektor zajedno sa legendama engleskog nogometa Paulom Scholesom i Steveom McManamanom komentirao je utakmicu, ali se dotakao i vremena kada je bio menadžer West Hama. Voditelj emisije pitao je Bilića koliko je Payetovo ponašanje bilo presudno u posrtaju kluba te sezone kada je otišao.

– Imao je sjajnu prvu sezonu, a onda je u sljedećoj sve krenulo niz brdo. Nikad nije radio probleme. Bio je miran i tih momak u svlačionici. U prvoj sezoni uvijek je bio šaljivdžija u svlačionici, šalio se sa saigračima i ostalima. To je situacija u kojoj nikoga ne možete osuditi, objasnio je Bilić.

Kaže i kako je morao sam podvući crtu i reći dosta.

– Pokušao sam to objasniti predsjedniku. Payet je postao veći od kluba. Odigrao je sjajnu prvu sezonu za nas, pa imao još bolji Euro 2016. Mogao sam ga razumjeti. U reprezentaciji Francuske dijelio je svlačionicu sa Pogbom, Griezmannom i sličnima. Oni su sigurno razgovarali o tome protiv koga igraju naredne sedmice u Ligi prvaka, a Payet je na to morao odgovoriti: Ja sam u West Hamu. Rekao sam mu samo jednu stvar: Idi u Manchester United ili Juventus, nemoj ići u Marseille. Nije me poslušao. Htio je ići kući, prisjetio se Bilić.

PODIJELI