PODIJELI

Lijevi bek Genka Bojan Nastić, ove sezone pruža odlične partije za ovog belgijskog prvoligaša, a jedan od posljednjih uspjeha je i plasman u finale državnog Kupa.

Defanzivac porijeklom iz Vlasenice, nakon četiri godine provedene u Vojvodini, stigao je na početku prošle u redove Genka, gdje je odmah zauzeo mjesto startera, ali su ga dvije povrede odvojile od terena na skoro šest mjeseci.

Tokom dosadašnje karijere Nastić je nastupao za sve mlađe selekcije Srbije, a oblačio je i dres mlade reprezentacije. Prošle sezone pojavili su se prvi signali da bi mogao stići na poziv Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali do toga nije došlo.

“Niko me iz NSBiH nije zvanično kontaktirao, iako ne bih imao ništa protiv poziva u reprezentaciju. Rođen sam u Vlasenici i imam pasoš BiH tako da bih mogao odmah zaigrati ukoliko to svojim igrama zaslužim. Za sada sam posvećen jedino igrama u dresu Genka, jer želim da se ustalim u timu i da postanem standardan prvotimac. Nako toga, možda i zapadnem za oko selektoru, te dobijem poziv u reprezentaciju”, izjavio je Nastić za “Dnevni avaz”.

PODIJELI