PODIJELI

Iako je bio trener Sarajeva, gdje je u kratko vrijeme uradio dobar posao, njegovim venama teče “plava” krv. Na bh.terenima je moguće i to. Šener Bajramović, bivši “coach” Bordo tima u Doboju kod Kaknja utakmicu Mladosti i Želje pratio je s Manijacima.

Premda je kao istaknuti stručnjak, bivši selektor mlade i olimpijske reprezentacije, mogao u VIP ložu, ili u “najgorem” slučaju na centralnu tribini, Bajramović se smjestio s Manijacima na “vatrenu”
tribinu iza gola. Bajramović je bio u svom prepoznatljivom stilu, sa frenetičnim Manijacima, vjerovatno jedini s kravatom i hlačama na peglu.

Inače Bajramović je dijete Želje. Igrao je u čuvenoj omladinskoj generaciji Želje s braćom Fikretom i Mihatom Mujkić, Sprečom, Šerbom, Jankovićem, Bašićem… I kada je trebao zaigrati za prvi tim dobio je poziv iz “JNA”. Koji je elegatno eskivirao odlaskom u inostranstvo, najprije u Francusku, potom Tursku, Holandiju a u jeseni karijere igrao je u Borovu. Bajramovićev otac Mensur spada u najveće Željine legende. Bio je igrač, trener, ali i selektor ženske jugoslovenske reprezentacije.

Kada ovo imate na umu jasno vam je zašto je Bajramović na tribini s “Manijacima”. Mada je kao trener ispunio sve želje, ostala mu je još jedna. Da sjedi na klupi Željezničara. Bajramoviću se u Doboju obradovao direktor Mladosti Enes Bistrivoda, kojeg je, tada turbo veznjaka Gradine, svojevremeno pozvao u Mladu reprezentaciju. Jednako tako “pazio” je Kenana Hasagića, trenera golmana u Mladosti.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI