PODIJELI

Mostarski Velež je u nizu od devet utakmica bez poraza. Upisano je pet pobjeda uz četiri neriješena ishoda. Drugi dio prvenstva se daleko bolje odigrao u odnosu na prvi i da nije bilo nekoliko nepredviđenih remija, ekipa bi bila prvi pretendent za viši rang takmičenja. Ovako je ostala još matematička nada.

Naime, do kraja prvensta u okviru Prve lige FBiH ostala su još četiri kola, a prednost Sloge je ogromnih 11 bodova. Upravo u narednom kolu u predgrađu Tuzle, Sloga dočekuje Velež.

“ Da, stanje na tabeli je jasno i statistika je neumoljiva. No, dok ima nade mi se borimo, to nalaže grb Veleža. Protiv Sloge ćemo dati sve od sebe i ako uspijemo pobijediti, to će biti nagrada za sav naš trud i poštene igre tokom prvenstva“, istakao je golman “Rođenih“ Adnan Bobić.

S jedne strane u pravu je čuvar mreže Mostaraca, mlada ekipa je zaista tokom cijelog prvenstva igrala “pošteno“ i na gol više.

No, s druge strane, ako bi birali najzaslužnije pojedince za dobre proljetne igre i rezultate “Rođenih“, onda grupu najboljih zasigurno predvodi Bobić. Sjetimo se samo njegovih odbrana na teškim terenima poput Pirote, tešanjskih Luka, Otoke, Jaklića, Bjelava, gdje je Velež zaslugama svoga golmana kući donosio vrijedne bodove.

Nakon Sloge, Velež do kraja prvenstava igra još sa Metallegheom, Zvijezdom i bihaćkim Jedinstvom.

(Mirsad Starčević/Sportske.ba)

PODIJELI