PODIJELI

Nogometaši FK Sarajevu u subotu gostuju Slobodi na Tušnju u okviru 11. kola Premijer lige BiH, a tim povodom je za zvaničnu klupsku stranicu govorio šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić.

“Kako Sloboda, tako je i Sarajevo pod imperativom pobjede u ovom kolu. Sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Sloboda je uvijek motivisana protiv Sarajeva, a nama su bodovi neophodni u ovom trenutku. U bodovnom smo zaostatku i nadam se da nećemo praviti greške kao protiv Krupe. Radili smo na ispravljanju nedostataka, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti utakmica u subotu.”, rekao je Musemić.

On se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi.

“Svi igrači su na raspolaganju osim Marka Mihojevića, ostalih problema u ekipi nemamo. Nijedan igrač nije suspendovan zbog kartona te nemamo problema sa povredama. Mladi reprezentativci su se vratili poslije desetak dana sa svojih reprezentativnih obaveza i vidjet ćemo ko će konkurisati za tim”, kazao je trener FK Sarajevo.

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu ekipa Sarajeva je iskoristila kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice. Izabranici Husrefa Musemića su pobijedili Janju (5:0) i Radnik iz Hadžića (7:0).

“Utakmica je uvijek korisna i pokaže nešto, bez obzira protiv kakvog protivnika igrate. Ako ništa, pokaže karakter igrača. Nama su ove utakmice dobro došle i ono što smo vidjeli uticat će prilikom pravljenja sastava za Tuzlu”, zaključio je Musemić.

PODIJELI