PODIJELI

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je da ga je sramota zbog poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Bogdanović je istakao da njegova ekipa nije imala želju i prije svega “ponos i krv” da odigra dobro.

“Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama”, rekao je košarkš Indiana Pacersa poslije utakmice.

Nije mogao da objasni zbog čega je ekipa pretrpela ovakav poraz.

“Pitam se iz godine u godinu, iz dana u dan. Svako leto dolazim u reprezentaciju sa nadom da ćemo to promeniti. Vi novinari nas dižete više nego što treba, pravite od nas igrače koji nismo. Očigledno da nemamo kvalitet, sramota me je to da kažem, ali to je nažalost tako”, naveo je popularni Babo.

“Svi smo odigrali mnogo ovakvih utakmica, manje-više skoro svaku smo izgubili. Ne verujem da je tu bilo pritiska, to može kada promašite šut pa vam se ‘skrati’ ruka, ali ne može kad se ne daje 100 posto, a mi to nismo uradili. U svlačionici razgovaramo, spuštamo euforiju, ne znam šta se dogodilo. Sramota me je da stojim pred kamerama i da dijelim pamet, kad su ostali igrači u svlačionici”.

PODIJELI