PODIJELI

Miran Gvozdić, golman novinarske reprezentacije, koja sudjeluje na prvenstvu sportskih novinara Jugoistočne Evrope u Staroj Pazovi, oduševio je odbranama.

U prvom susretu s Crnom Gorom Gvozdić je odbranio pet šest zicera. Bh novinari su, uz odličnog golmana imali puno šansi ali su otišle niz vjetar.

Crnogorske kolege su zahvaljujujući bravuroznim odbrama Gvozdića i promašajima “Zmajeva” poraženi s 3:2. Strijelci za bh novinare bili su kapiten Mirza Kolar i Kenan Cinac.

Druga utakmica bila je “ljepotica” turnira. Uz odličnog Gvozdića brljirao je dvostruki strijelac Damir Suton. Završeno je 2:2, a bh novinari su imali u posljednjoj minuti meč loptu, ali je Kolar bio neprecizan.

Iako su bh novinari trebali igrati u polufinalu, žrijeb je odlučio da igraju s Bugarima. Inače bh novinari su bili u “grupi smrti” s favoritima Bugarima i Crnogorcima.

Za bh novinare nastupaju: Gvozdić, Kolar, Cinac, Damjanović, Ramić, Suton, Isen, Ždralović, Ploco, Sinanović. Ekipu vode Edin Borovina i Slaviša Vukašinović.

Na prvenstvu Jugoistočne Evrope igraju još: Srbija, Makedonija, Turska, Mađarska, Hrvatska, Moldavija…

Turnir koji se održava u sportskom centru FS Srbije posjetio je danas Vanja Udovičić, proslavljeni vaterpolista, ministar za omladinu i sport u vladi Srbije. U društvu s ministrom bio je Dane Korica, nekada sjajni jugoslovenski atletičar.

Kolege iz Srbije besprijekorno su organizirali turnir i kongres Jugoistočne Evrope.

(R.S./Sportske.ba)