PODIJELI

Miralem Pjanić večeras bi sa Juventusom mogao obezbijediti polufinale Lige prvaka. “Stara dama” ima aktivan rezultat protiv nizozemskog Ajaxsa. Ove ekipe i do sada su se sastajale u evropskim kupovima.

Njihov najznačajniji evropski meč jeste finale tadašnjeg Kupa šampiona u Beogradu 1973. godine. Ajax je tada pobijedio 1:0 golom Johnnyja Repa.

Za tu utakmicu veže se i jedna pikentarija. Naime, poznati tuzlanaski sportski radnik i menadžer Hamdija Hodžić – Hodža, koji nije više među živima, prije nekoliko godina za "Dnevni avaz" je izjavio da je on lično namjestio, lažirao utakmicu između Ajaxa i Juventusa.

U razgovoru sa tadašnjim novinarom Avaza Elvirom Huremovićem, govoreći o porijeklu svog novca, Hamdija Hodžić je rekao da je novac“ pošteno zaradio prodajući igrače i – utakmice“. Čak je tvrdio da je on namjestio spomenuto finale u Beogradu između Ajaxa i Juventusa.

Mozzart kladionica ponudila je koeficijent 1.70 na pobjedu Juventusa. Koeficijent na Ajax je 5.20, dok je koeficijent na remi 3.70. Mozzart je na ovaj par ponudio niz drugih opklada, a kompletnu ponudu možete pogledati OVDJE.

PODIJELI