PODIJELI

Ne tako davno Eldar Hadžimehmedović je bio prva zvijezda u Norveškoj. I danas se u ovoj zemlji pamti njegovo remek djelo, kada je na jednoj evropskoj utakmici postigao čak šest golova. U tom periodu ovaj rođeni Tuzlak je bio top tema svih medija, kako u Norveškoj, tako i u Evropi.

I dok Hadžimehmedović danas uživa u fudbalskoj penziji, jedan drugi Bosanac je tokom vikenda postao rekorder Stromgodseta. Naime, Adis Mujkić, juniorski reprezentativac naše zemlje je za samo četiri minute postigao tri gola u prvenstvenom susretu protiv Flore.

Mujkić je tako još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Ni činjenica da je postao top tema medija u Norveškoj ga nije promjenila.

– Jednostavno dobro mi ide ovog proljeća. Igram na poziciji desnog veznog i u prilog mi ide činjenica da mi igramo dosta ofanzivno, tako da se često i nalazim u šansama- govori Mujkić.

Ubrzo će biti i poznat njegov status u sadašnjem klubu.

– Najvjerovatnije ću ostati u sadašnjem klubu. Kako stvari stoje trebao bih potpisati profesionalni ugovor. I to me zaista čini sretnim.

Bio je član kadetske reprezentacije naše zemlje, a trenutno igra za U 19 selekciju.

– To je za mene velika čast. Nastupao sam u nedavnim utakmicama protiv Hrvatske. Žao mi je što nismo ostvarili bolje rezultate- istakao je Adis Mujkić.

U Norveškoj od ove sezone igraju Amer Ordagić i Besim Šerbečić. Njihovim stopama će ubrzo krenuti i Adis Mujkić, koji svaki slobodan trenutak iskoristi za odmor u BiH.

(Z.Ć./Sportske.ba)

PODIJELI