PODIJELI

Fudbaleri Tuzla Cityja vratili su se sa priprema u Sloveniji te će se do početka prvenstva spremati u Tuzli i okolini. Premda su u prijateljskim utakmicama i sa jakim protivnicima ostali neporaženi, trener Tuzla Cityja u razgovoru za “Sportske.ba” ističe kako rezultati nisu bili u prvom planu.

“Pripreme u Sloveniji su protekle u najboljem redu, bez ijedne negativnosti. Sproveden je predviđeni plan i program rada uz tri prijateljske utakmice”, kazao nam je šef stručnog štaba tuzlanskog premijerligaša Milenko Bošnjaković, koji uz to dodaje:

“Igrom i odnosom igrača prema zahtjevima sam izuzetno zadovoljan. Svi igrači su dobili priliku da igraju,ni u jednoj utakmici nismo igrali na rezultat, osnovni cilj je bio detaljan uvid u ekipu. Uigravanja linija tima i prihvatanje stila igre”.

Milenko Bošnjaković na slatkim je mukama. Tuzla City ima širok i kvalitetan igrački kadar.

“Svi igrači ravnopravno konkurišu za svaku utakmicu. Prvenstvo je dugo, tu su i Kup utakmice tako da će svi imati priliku za igru”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” trener Tuzlaka.

Do početka prvenstva Tuzla City imat će još jednu provjeru, a u nedjelju će im protivnik biti Budućnost. Taj susret igra se u Banovićima sa početkom od 17:30 sati.

Tuzla City je u pripremnim utakmicama savladao Gradinu, Borac, Servette, dok su remizirali u susretima sa Olimpijom, Dravom, Goricom…

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI