PODIJELI

Bad Blue Boysi bojkotovali su današnju utakmicu Dinama i Rudeša na Maksimiru i izašli na ulice te u prosvjednom maršu stigli do stadiona.

Dinamovi navijači nezadovoljni su dugogodišnjim radom uprave kluba, koja i danas djeluje u sjeni Zdravka Mamića, bivšeg gazde Dinama optuženog za izvlačenje više desetaka miliona eura iz kluba.

Posljednjih sedmica navijači se bune zbog nove politike maksimirskog kluba, koji je zabranio maloljetnicima ulazak na navijačku tribinu bez pisanog dopuštenja roditelja ili zastupnika. Boysi su protiv te odluke protestovali na tribinama, a onda se okrenuli bojkotu posljednjih utakmica.

Prije nekoliko dana najavili su bojkot utakmice s Rudešom i organizovali veliki prosvjed na kojem se pojavilo nekoliko stotina navijača.

Okupili su se na Kvatriću, jednom od naselja u Zagrebu, oko 17 sati i krenuli u prosvjednu šetnju prema Maksimiru uz pjesmu i brojne zastave i transparente.

Pratio ih i velik broj policajaca. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

“Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje”, “Zdravko Mamić ratni profiter”, orilo se ulicama Zagreba.

Dok su Dinamo i Rudeš odigrali prvo poluvrijeme, Boysi su stigli do stadiona Maksimir.

Ispred stadiona Boysi su razvili golemi transparent na kojem je pisalo: “Hoćemo pune tribine, a ne lopove koje rikverc brine. Svetinja nije na prodaju”.

PODIJELI