PODIJELI

Osmogodišnji Said Hadžić na pravom je putu da postane prvi ski skakač koji će nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Ovaj dječak koji živi u Ravnem na Koroškem u Sloveniji već trenira sa dječacima i djevojčicama iz Slovenije u klubu SSK Fužinar. U nedjelju je na Planici izveo i prve skokove, a kako nam je rekao njegov otac Sead riječ je bila o 15-metarskoj skakaonici.

-Said voli ovaj sport i ne boji se i želja nam je da jednog dana poleti sa žuto-plavim dresom Bosne i Hercegovine. Radi zajedno sa još sedam dječaka i jednom djevojčicom koja ima 5 godina, kaže nam Sead Hadžić. Ono što je zanimljivo jeste i da Saidov četverogodišnji brat Maid trenira, ali samo na suhom jer mu je još rano da ide na skije.

-Mada, počinje i Maid pomalo, dodaje otac dvojice dječaka Sead Hadžić. S ovom djecom rade tri trenera i to: Jure Krajnc, Andrej Pajenk i Aljoša Krivograd. Ravne na Koroškem će ove godine dobiti i svoju skakaonicu, a to će biti 10-metarska, 20-metarska i 30-metarska naprava.

Pošto su ski skokovi u Sloveniji nacionalni sport broj 1 sa velikim brojem skakača i stručnim trenerima ne sumnjamo da će Said i Maid steći potrebno znanje i vještine i da će za koju godinu zaploviti zrakom na skijama kao prvi bosanskohercegovački skakači, a možda i letači koji imaju najbolje uslove za razvoj i koji su počeli na vrijeme da se bave ovim atraktivnim i zanimljivim sportom.

PODIJELI