PODIJELI

Čelnici Krupe ocijenili su 2018. godinu kao najbolju finansijski od postanka kluba, ali i kao najgoru što se tiče rezultata.

Tokom godine koja se približava kraju premijerligaš iz kanjona Tijesno je zahvaljujući dobrim igrama u proteklim sezonama uspio da proda čak petoricu igrača Elvira Koljića, Aleksandra Vukotića, Irfana Jašarevića, te Gorana Galešića i Zorana Milutinovića.

– Od njihovih transfera ove godine smo inkasirali 980.000 evra, ali smo i značajno oslabili ekipu, što je rezultovalo posljednjim mjestom. Kada smo se odrekli usluga najboljih svjesno smo ušli u rizik da će rezultati biti lošiji, ali nismo se ipak nadali da ćemo poslije prvog dijela sezone biti posljednji – naglasio je direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

Već je poznato da će klub u ovom prelaznom roku napustiti četvorica igrača, a doći će samo provjerena imena.

– Ivanu Crnovu je istekao ugovor, Kenana Handžića puštamo, jer ima nekoliko ponuda, a odlaze i Nemanja Marić i Bojan Golubović. Već tražimo pojačanja, ali je rano da pričamo o imenima, jer prelazni rok zvanično počinje tek 20. januara. Dovodićemo samo iskusne i provjerene igrače, jer na proljeće imamo samo jedan cilj, koji se zove opstanak. Iako bodovo zaostajemo za ostalima, svi u klubu smo uvjereni da ćemo i u sezoni 2019/20. biti premijerligaši – nastavio je Bučinski.

Biće i nekih promjena u stručnom štabu.

– Trener ostaje Petar Kurćubić, njegov pomoćnik Miroslav Balaban, a kondicioni trener Marko Mazalica. Napušta nas trener golmana Mirando Petrić, a na njegovo mjesto dolazi Siniša Mrkobrada. Stručni štab pojačaćemo sa Nenadom Studenom, koji je do sada bio trener juniorske ekipe – dodao je Bučinski.

PODIJELI