PODIJELI

Italija će nakon 40 godina imati polufinalistu na Roland Garossu. Dali su Azzuri mnoge asove tenisa. Očekivao se Seppijev iskorak. Fabio Fognini je bio “lud” i sposoban za velike rezultate. Ali Italija će ipak slaviti tenisera koji iza sebe ima burnu karijeru. Marco Cecchinato je polufinalista RG, nakon što je eliminisao Novaka Đokovića.

Ko je zapravo puplarni “Check”?

Ljubitelji tenisa u BiH su ga upoznali na početku ove godine, kada je u mjesec dana dva puta skinuo skalp Damiru Džumuhuru, jednom i Mirzi Bašiću.

Prije dvije godine, tačnije 20. jula 2016. izbačen je sa ATP Toura zbog namještanja mečeva. Tada je bio 143. teniser svijeta i popularni “Challanger player”. Italijanski teniski savez nije imao milosti i suspendovao je Marca na 18 mjeseci. Vratio se krajem 2017. godine i ne samo vratio, nego i opametio.

Početak 2018. godine pokazao je da Italija dobija još jednog “luđaka” sa reketom u ruci. Osvojio je turnir u Budimpešti, došao do polufinala finala Roland Garossa i ko zna šta nam je još spremio.

“Check” je naučio dobru lekciju, a onda okrenuo list, u kojem svi uživamo čitajući ga. Kažu da je znao kasniti i izbjegavati treninge kao junior. Burna prošlost i nevjerovatna sadašnjost. Marco je u naletu.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI