PODIJELI

Postojala je nada na Stamford Bridgeu da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei popustiti i dozvoliti Chelseaju da barem ovoga ljeta dovedu sve što im treba kako bi spremni dočekali odsluženje kazne.

To se nije dogodilo. Sud u Lausannei danas počinje rješavati 18 slučajeva o kojima će donositi odluke ovoga ljeta, a presuda o Chelseajevom slučaju koji je kažnjen zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača nastupit će tek 14. augusta.

Prijelazni rok tada će u engleskoj Premier ligi već službeno biti gotov, odnosno Chelsea ovog ljeta neće moći registrovati nove igrače, što će, prema navodima otočkih medija, utjecati i na odluku kluba o nasljedniku Maurizija Sarrija na mjestu trenera.

Iduće sezone londonski klub će morati posegnuti za mlađim igračima iz akademije, odnosno za velikim brojem onih igrača koji su igrali po posudbama svih ovih godina.

Teško je povjerovati da će Massimiliano Allegri pristati raditi u takvim uvjetima, a pitanje je i bi li pristao i Wolverhamptonov Nuno Espirito Santo koji se također spominje kao moguće rješenje za klupu kluba sa Stamford Bridgea.

Stoga se uprava okrenula dugoročnijim i jeftinijim rješenjima. Tačnije, okrenuli su se klupskoj legendi Franku Lampardu. On je ove sezone mimo svih očekivanja odveo Derby County do finala play-offa za plasman u Premier ligu, gdje je izgubio od Aston Ville.

PODIJELI