PODIJELI

U Zrinjskom su odredili metodu kojom žele na proljeće postati konkurentniji. Najprije žele ‘očistiti’ svlačionicu u kojoj je dosta igrača čiji je obol jesenskom učinku bio zanemariv ili blizu toga, piše Dnevni list.

– HŠK Zrinjski i Stefan Barić dogovorili su sporazumni raskid ugovora. Ovaj 27-godišnji krilni igrač u naš klub je stigao u ljetnom prijelaznom roku, a u jesenskom dijelu sezone je upisao dva nastupa, obznanio je Zrinjski jučer.

Ova je objava došla nakon što je nedavno raskinuta suradnja i s Tonijem Jovićem koji je u periodu od dvije i pol godine provedene u Mostaru ostavio solidan trag pa se razlaz donekle i iznenadio. Upravo na njegovom primjeru ogleda se strategija rukovodstva kluba.

– Najprije se želimo riješiti igrača koji nisu igrali redovno. Nema ni za klub ni za njih koristi da treniraju odvojeno. Razišli smo se s Jovićem i Barićem, slijede pregovori u tom smjeru s još nekolicinom igrača, a zasad nema nikakvih nekog posebnog opiranja po tom pitanju, poručili su iz kluba.

Konkretna imena se ne spominju, ali ne treba biti posebno pronicljiv da shvatite o kojim se igračima radi. Šime Gržan je na izlaznim vratima, a prema tamo gledaju i posudba iz Slavena Ante Vrljičak te Srđan Stanić. Igrali su malo ili nikako i trenirali odvojeno, što ih automatski svrstava u razred prekobrojnih. Bit će osim njih još imena koja nećemo vidjeti na prozivci u siječnju, neka možda i iznenade.
A pojačanja? Te se tematike već dotaknuo pomoćni trener Mario Ivanković koji je netom po završetku jeseni izjavio:

“Sumnjam da će biti nekih velikih dolazaka. Vjerujem da ćemo zadržati okosnicu ekipe i pojačat se ako eventualno iskoči dobra prilika ili nas napusti neki važan igrač. Zasad ne djeluje da će se to dogoditi, ali sve se to može brzo promijeniti.”

Pojačanja će po njegovom mišljenju biti Damir Šovšić i Dalibor Veselinović koji će proći pripreme, no jasno je da to sud donesen iz današnje perspektive. Do početka priprema 9. januara još se dosta toga može promijeniti.

PODIJELI