PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara prekinuli su seriju od šest uzastupnih poraza u Premijer ligi te su večeras u 21. kolu preokretom rezultatom 2:1 savladali Mladost.

Željezničar je loše ušao u utakmicu, a gosti iz Doboja kod Kaknja u 3. minuti imali su veliku priliku. U stopostotnoj se šansi našao Petar Bojo, ali Vedran Kjosevski uspjeva da mu skrati ugao te da odbrani udarac. Željezničar je u prvom poluvremenu gulavnom prijetio nakon prekida. Sipović je u 8. minuti šutirao glavom, ali nije bilo promjene rezultata. Potom je u 15. minuti probao i Bogičević. No, na semaforu je ostalo 0:0.

U 29. minuti susreta Mladost stiže do vodstva. Sjajnu akciju izveli su gosti, a na asistenciju Atajića pogodio je Guzina za 1:0. U 31. minuti Bogičević se našao u šansi nakon prekida, ali brani mu Velić. U 34. minuti Mladost je ostala sa igračem manje u polju pošto je Wlebeck dobio crveni karton.

Željezničar je do izjednačenja mogao doći u 49. minuti. Ponovo prekid, i ponovo najvisočiji u skoku je bio Sipović. No, nisu uspjeli doći do izjednačenja. Ipak, u 57. minuti Mladen Veselinović pogađa za 1:1. U 63. minuti u vleikoj šansi se našao Dženan Zajmović, ali jeigrač Mladosti uspio da mu izblokira udarac.

Potpuni preokret na Grbavici je viđen u 69. minuti. Ermin Zec je šutirao i pogodio mrežu Velića za preokret (2:1) i potpunu erupciju oduševljenja.

Do kraja susreta Željezničar je mogao povisiti prednost, a najbolju priliku imao je Mladen Veselinović, čiji udarac brani Velić u 87. minuti susreta. Potom je Ermin Zec u 92. minuti pogodio stativu.

Željezničar 2:1 Mladost (Guzina 29, Veselinović 57, Zec 69)

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Ramović, Bogičević, Zajmović, Veselinović, Hajdarević, Sipović.

FK Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

PODIJELI