PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Ivan Čurjurić od danas je zvanično bivši fudbaler Željezničara.

Hrvatski veznjak je na Grbavicu stigao ljetos na preporuku tadašnjeg šefa struke Slobodana Krčmarevića. Najavljen je kao pojačanje, a svojim igrama je, za razliku od mnogih koji su prodefilovali Grbavicom, opravdao taj epitet.

Odigrao je Čurjurić 22 utakmice u plavom dresu, postigao jedan gol, upisao šest asistencija i nakon šest mjeseci napustio Grbavicu.

Na početku razgovora za Sportske.ba Čurjurić je otkrio zašto je došlo do prekida saradnje sa sarajevskim Plavim.

– Sve je bilo korektno. Na Grbavici mi je bilo jako lijepo. Jedini razlog za prekid saradnje leži u činjenici da imam nekoliko ponuda iz inostranstva. Igrač sam u godinama i ne smijem propustiti takvu priliku. Teško da bi ponovo nekada dobio takvu ponudu. Hvala ljudima u Želji što su mi izašli u susret i pustili me da odem – kaže na početku razgovora za Sportske.ba Ivan Čurjurić.

Na pitanje kako mu je bilo u Želji i na Grbavici, te kakve uspomene nosi iz Sarajeva hrvatski veznjak kaže:

– Bilo mi je stvarno lijepo u Željezničaru. Primili su me svi na najbolji mogući način. Zaista, još jednom veliko hvala svima – rekao je Čurjurić, a zatim se osvrnuo i na svoje igre u plavom dresu.

– Zadovoljan sam svojim igrama, ali naravno da je moglo bolje. Došao sam u Želju i odmah krenuo sa takmičarskim ritmom, nisam prošao pripreme i to je došlo na naplatu zadnji mjesec. Željezničar je veliki klub i institucija, zadovoljstvo mi je bilo biti dio toga. Život u Sarajevu je bio prekrasan.

Čurjurić se nada da će Željo na proljeće biti u pravom ritmu.

– Željo u nastavak sezone ulazi sa novim elanom. Nova Uprava, novi trener, neka nova energija. Siguran sam da će uz nužna pojačanja biti pravi na proljeće.

Kada su u pitanju izazovi u nastavku karijere Čurjurić je tajanstven.

– O izazovima za nastavak karijere ne bi govorio. Sve će se znati u narednih nekoliko dana – zagonetno nam je odgovorio Čurjurić.

Za kratko vrijeme Čurjurić je postao ljubimac Manijaka, a na kraju razgovora je i njima poslao poruku.

– Šta reći o Manijacima nego da sam ponosan što sam imao čast igrati pred takvim navijačima. Oni nose ovaj klub i promovišu ga na najbolji mogući način. Hvala im na podršci i radi njih mi je najviše žao što odlazim. Ipek moram istaći, ovo nije zbogom nego doviđenja. Ostat ću uvijek navijač Željezničara – kazao je za Sportske.ba Ivan Čurjurić.

PODIJELI