PODIJELI

 

Romini ultrasi krenuli su u odlučujuću bitku protiv predsjednika kluba Jamesa Pallotte koji gradnjom novog stadiona želi uvesti nove mjere zaštite, dogovorenima u suradnji s policijom.

“Puno vremena provodimo u smišljanju planova oko novih mjera zaštite na stadionu, još nismo odlučili koju ćemo vrstu sustava za prepoznavanje lica koristiti”, rekao je nedavno predsjednik Rome i objasnio svoje razloge:

“Pogledajte samo na što liče derbiji između Lazija i Rome. Na sjeveru nema niti približno tučnjava kao u Napulju ili Rimu i zato mi moramo pojačati kontrole. Prije godinu i pol sjeli smo s policijom i upitali ih ‘zašto ne uhapsite sve te navijače koji rade probleme?’ Napravio sam osobnu arhivu s čitavim nizom lica huligana, ali nažalost slike su većinom mutne.”

“Rekli su nam da instaliramo HD kamere i mi smo to učinili, iako stadion nije naš. Sve samo da detektiramo one koji rade probleme.”

Ovakve izjave bile su dovoljne da se na noge dignu brojni ultrasi vučice koji su izvjesti transparente u Rominom trening centru te na lokaciji gdje bi se trebao graditi novi stadion.

Na porukama je pisalo ‘Pallotta špijunu’ i ‘Pallotta potro$aču’, a grupa navijača poslala je otvoreno pismo predsjedniku u kojem piše:

“Romina historija su njeni navijači, ne uspjeh na terenu! Ti to aktivno pokušavaš uništiti mijenjajući klupske simbole, surađujući s policijom, stavljanjem barijera na Olimpico, šuteći o kaznama i ulaskom u borbe s vlastitim navijačima. Pa, što ti poručujemo? Ne želimo novi stadion!!! Ne želimo ovakvog predsjednika, koji koristi svaku priliku da nas iskoristi ili vrijeđa!”

“U svakom slučaju, mi ćemo uvijek biti tu za Romu i njene navijače. Svi smo prolaznici, samo Curva Sud ostaje!”

PODIJELI