PODIJELI

Zlatko Dalić odveo je reprezentaciju Hrvatske na Svjetsko prvenstvo. “Kockasti” su preko baraža čekirali kartu za Rusiju. Potom je danas sa HNS-om sklopio novi ugovor, a u razgovoru za Novu TV najavio je da Hrvati više neće igrati lagane prijateljske utakmice kao što je to bio u posljednje vrijeme slučaj.

“Naravno da ćemo trebati i dobre prijateljske utakmice, mene ne zanimaju utakmice tipa San Marino i Luksemburg, to nije naš cilj. Moramo igrati protiv jakih reprezentacija da vidimo gdje smo i što smo. Ne bih htio lagane protivnike za bildanje statistike, trebamo jake protivnike da vidimo što nam fali i da igraju igrači koji su bili povrijeđeni i sad nisu bili u kadru”, rekao je Dalić, koji neće mijenjati sistem igre.

“Hrvatska mora igrati nogomet, mi smo talentirana nacija, uvijek igramo nogomet i težimo nadigravanju. Nekad će biti i situacija da igramo defanzivno, ali mislim da imamo igrače koji mogu puno napraviti. Nekima je zadnje Svjetsko prvenstvo, oni moraju dati dodatni impuls da napravimo rezultat: prvo da prođemo grupu, a onda i napravimo nešto više”, kaže on.

PODIJELI