PODIJELI

Ključni sati za transfer Edina Džeke u Chelsea, rečenica je kojom rimski list Corriere dello Sport počinje članak o sve izvjesnijem prelasku kapitena bh. reprezentacije u redove Plavaca.

Zbog Džeke će Chelsea prekršiti klupsku politiku u ugovorima za igrače starije od 30 godina, dosada u igrači u četvrtoj deceniji života potpisivali jednogodišnje, a popularni Dijamant će se za londonski klub vezati do 2021. godine uz godišnju platu od 6 miliona eura.

Pitanje je vremena kada će transfer biti realizovan, obzirom da je Džeko ostao sa ekipom Rome u Milanu vjerovatno će zvanična potvrda uslijediti nakon sutrašnje utakmice protiv Sampdorije.

Ukoliko danas budu dogovoreni svi detalji iskusni napadač neće zaigrati na Marassiju, Eusebio di Francesco se već pripremio za tu mogućnost te će priliku dobiti Patrik Schick.

Dogovor između dva kluba je praktično postignut, Roma će računajući i bonuse inkasirati 60 miliona eura i upravo oko bonusa se vode posljednji pregovori.

Džekin zastupnik za Italiju Silvano Martina se jučer u Rimu sastao sa predstavnicima Chelseja, zatim je u Milanu dugo razgovarao sa Džekom, a očekuje se da sutra otputuje u London čime bi transfer trebao biti i definitivno završen.

PODIJELI