PODIJELI

Real Madrid je spremio prvi transfer u januaru, a radi se o defanzivcu Espanyola Mariju Hermosu koji će kraljevski klub koštati samo sedam i po miliona eura.

Espanyol je ove sezone među najprijatnijim iznenađenjima španske La Lige. Tim iz Barcelone je odmah iza čuvenog gradskog rivala i ima tri boda manje od aktuelnog šampiona Španije. Jedan od zaslužnijih za ovaj uspjeh Espanyola je defanzivac Mario Hermoso koga bi mogao već u januaru da kupi madridski Real.

Priznanje za ovog defanzivca je stiglo i od Luisa Enriquea. Selektor španske reprezentacije je pozvao Hermosa na utakmice sa Bosnom i Herceogvinom i Hrvatskom u novembru, a takođe važi za jednog od najtraženijih igrača u La Ligi.

On međutim ima veoma malu otkupnu klauzulu, pa tim koji ponudi sedam i po miliona eura će imati dozvolu da pregovara sa Hermosom. On je inače dijete Reala i prošao je kroz La Fabriku da bi u Espanyol stigao na ljeto 2017. godine, prenosi Sport klub.

Mario je bio rizik i trenera Kikea Sancheza Floresa koji mu je dao šansu, dok mu je ove godine novi trener Rubi pronašao žicu.

Ovaj 23-godišnji štoper je rođeni Madriđanin i sigurno je i njemu prioritet da se vrati u Real, a i Espanyol neće imati ništa protiv da ga proda jer je kineskom vlasniku potreban novac da bi povratio gubitke.

PODIJELI