PODIJELI

Haris Dilaver u ljetnom prelaznom roku napustio je Mladost iz Doboja kod Kaknja i otišao u Grčku.

Potpisao je ugovor sa ekipom Plataniasa. Stigao je kao veliko pojačanje, ali činjenica da je odigrao samo šest utakmica za ovaj klub natjerala je napadača da razmišlja o odlasku.

Ipak, kako je rekao u razgovru za Sportske, on će u narednim danima pokušati naći najbolji put za nastavak svoje karijere. Da li će to biti ostanak ili odlazak vrijeme će pokazati, jer ne želi ishitreno donositi odluke.

– Moje lične ambicije trenutno nisu ispunjene, a to znači da nisam zadovoljan statusom i radi se na tome da se situacija promijeni. Treniram svaki dan, u kombinaciji sam za svaku utakmicu, imam super i fer odnos sa saigračima, ali sve to pada u drugi plan, jer ovdje sam došao kako bih igrao i dokazao se još više. Znam da to mogu, ali nije uvijek onako kako želimo. To najbolje znaju oni koji se bave istim poslom kao ja. Otvorile su se neke nove opcije, u razmatranju su, ali ne želim ishitreno da donesem odluku, pa da poslije žalim. Tražim klub u kojem ću imati priliku da pokažem kvalitete koje zaista imam. U ovom trenutku ne razmišljam o povratku u BiH, ali nikada ne treba tvrditi da se to neće desiti. Želim igrati, ne želim da pravim velike pauze, a prioritet imaju klubovi iz inostranstva – kazao je Haris Dilaver za Sportske.ba.

(Adnan Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI