PODIJELI

Novak Đoković osvojio je 14. Grand Slam u karijeri pobjedom protiv Juana Martina Del Potra u finalu US Opena 6:3, 7:6, 6:3.

Prije samo dva mjeseca Srbin je bio 21. igrač svijeta, a onda je osvojio Wimbledon i US Open. Novinarima je na press-konferenciji nakon meča otkrio kako je došlo do nevjerojatnog povratka.

“Nakon poraza u Roland Garrosu ja i Jelena smo otišli pet dana planinariti po Francuskoj. Jednog dana smo se tri sata penjali na vrh Montagne Saint-Victorie. Sjeli smo i gledali svijet pod nama iz drukčije perspektive. Razmišljao sam o tenisu i emocijama koje on u meni budi. Osjetio sam čistu pozitivu i kao da sam dobio neku novu želju za ovim sportom. Obuzela me neka nova energija koja se onda pretočila u rezultate”, rekao je Srbin koji se s 14 Grand Slamova izjednačio s Peteom Samprasom trećem mjestu tabele osvajača najvećih titula.

Đoković je na početku sezone bio u velikim problemima, a u februaru je išao na operaciju lakta koji ga je mučio duže vrijeme.

“Iskreno, očekivao sam da ću se puno brže vratiti, ali trebala su mi tri, četiri mjeseca. U tom periodu sam strašno puno naučio o sebi i naučio sam biti strpljiv, što prije nije bio slučaj. Shvatio sam da se dobre stvari u životu jako dugo grade”, dodao je pobjednik US Opena.

PODIJELI