PODIJELI

Milan Đurić ponovo je onaj stari. Bh. fudbaler predvodi napad Bristola i što je najvažnije – postiže golove nakon povrede i duge pauze. Nedavno je bio jedini strijelac za svoj klub na utakmici protiv Middlesbrougha, u kojoj je njegov klub ipak doživio poraz.

– Sve ovo za mene je veliko iskustvo. Iza mene je teško vrijeme u kojem sam imao probleme s povredama, a sad se osjećam dobro i želim da s Bristolom dobacim do Play offa za plasman u Premiership. Nastojat ću se ustaliti u timu i održati kontinuitet, rekao je Đurić za Tutto Mercato, pa se osvrnuo na reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kojoj ga nema već godinu ipo.

– Nacionalni tim otvorio mi je vrata evropskog tržišta. To me je dovelo do Engleske i Bristola. Nisam imao dilemu kad su mi ponudili ugovor. Smatram da sam donio dobru odluku. Ovdje se lijepo osjećam, a moja velika želja je da makar jednu sezonu igram u kontinuitetu.

Čast mu predstavlja dijeliti svlačionicu sa Edinom Džekom.

– Džeko je vrhunski igrač. Potvrdio je ljubav prema Romi, odbio je Chelsea, iako bi to bio idealan klub za njega, kazao je.

 

PODIJELI