PODIJELI

NFSBiH je dogovorio narednu prijateljsku utakmicu. Zmajevi će igrati 28. januara protiv SAD-a u Los Angelesu.

Pitanje je u kakvom sastavu će nastupiti naš nacionalni tim protiv Amerikanaca obzirom da se ne radi o FIFA terminu. Da bi dobili odgovor na taj upitnik potrebno je prethodno odgovoriti ko će uopšte biti novi selektor A reprezentacije.

Od početka potrage za nasljednikom Mehmeda Baždarevića najbolje kotiraju Meho Kodro i Amar Osim, vjerovatno će neko od njih dvojice i voditi bh. reprezentaciju.

Sportske.ba su prije nekoliko dana objavile kako je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, ali i komisiji za izbor selektora koju čine, Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović ponuđen i Edoardo Reja, nekadašnji trener Lazija i Napolija.

Iskusni stručnjak je već obavio razgovore sa Slovenijom te otvoreno rekao da bi volio biti selektor te zemlje.

“Naravno da bih volio biti selektor Slovenije, istina je da sam razgovarao sa predsjednikom saveza Radenkom Mijatovićem, ali nismo dogovorili ništa konkretno”, rekao je Reja za slovenske medije.

Reja ima 72 godine i pregršt iskustva, međutim diskutabilno je koliko su njegovi sistem i metode rada modernizovani pošto su prethodne kvalifikacije pokazale da Bosni i Hercegovini trebaju značajne promjene.

PODIJELI