PODIJELI

Podmlađivanje je proces koji svaka reprezentativna selekcija mora praviti u određenom ciklusu. To ne može ni zaobići žensku fudbalsku reprezentaciju BiH.

Imamo već u seniorskom pogonu nekoliko mladih, talentovanih djevojaka koje imaju pristojnu minutažu, neke su i u startnoj postavi. Jedna od onih koju bi u budućnosti mogli gledati u dresu reprezentacije je i 18-godišnja Emina Karić. Djevojka iz Gradačca pruža nevjerovatne partije u HNL-u u dresu Viktorije, gdje je statistički među najboljim igračima na svojoj poziciji štopera, koja je danas u fudbalu kao “suho zlato”.

Ovaj vikend je njena Viktorija slavila 0:4 u Rijeci, a Emina je bila igračica utakmice sa još jednim “clean sheetom” u nizu. Sjajno postavljanje, pregled igre, borbenost, brzina… sve odlike jednog odličnog štopera.

Karijeru je počela u Zvijezdi iz Gradačca, zatim je pružala sjajne partije u PLBiH u dresu Modriče, sada je u Hrvatskoj, a kako igra iz kola u kolo, uskoro je možemo gledati i u još jačoj ligi, i nadamo se u dresu reprezentacije BiH. Ovakve dragulje moramo cijeniti.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI