PODIJELI

O Diegu Maradini se zna više-manje sve. Barem tako mislimo. Diego je oduvijek izazivao kontroverze. Što na terenu, što izvan njega. Ludovao je i na travnjaku, ludovao je izvan njega. Čarobnjak sa loptom i totalni luđak bez nje.

Jedan od najboljih autora dokumentarnih filmova, britanski filmaš Asif Kapadia, uhvatio se u koštac sa kompleksnim narativom o legendarnom Argentincu, a ako znamo da su njegova dva prethodna filma o Ayrtonu Senni i Amy Winehouse remek-djela žanra, onda s posebnim veseljem iščekujemo premijeru filma o Diegu.

Portal GiveMeSport je na zanimljiv način, jednostavan i u kratkoj formi, najavio film o čovjeku koji je promijenio nogomet.

Genij je bio ovisan o kokainu. Zloglasna Napuljska mafija, Camorra, iskoristila je Maradonu, navukla ga je na drogu i iz te se zamke više nije mogao izvući. Maradonina ovisnost o drogama bila je tolika, da su čak u klubu žmirili na jedno oko.

– Vjerovatno bi netko drugi pišao umjesto njega, kaže predsjednik kluba Corrado Ferlaino na pitanje kako je uspijevao prolaziti testove na droge.

Bio je lud. Ipak, cijeli svijet ga je obožavao. Karijera mu se nakon SP-a u Italiji 1990. raspala.

PODIJELI