PODIJELI

Mlada Japanka Naomi Osaka osvojila je svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri slavivši u finalu US Opena protiv Serene Williams sa 6:2 i 6:4. Postala je tako prva japanska teniserka koja je osvojila neki od četiri najveća turnira.

U prvom setu potpuno je izdominirala Serenu koja je puno griješila i dala joj samo dva gema, a u drugom setu počeo je kaos i svađa Serene sa sucem koja ju je na kraju i stajala poraza. Serenin trener Patrick Mouratoglou gestikulirao je nešto Sereni s uzdignutim palčevima kod njenog vodstva od 1:0 u drugom setu, a sudac je to protumačio kao ‘coaching’. Serena mu je tada prišla i počela gubiti živce pravdavši se da nije bilo takve situacije i da je u krivu. Ipak, pribrala se i povela 3:1 te se vratila u meč i izgledalo je kao da sigurno meč ide u treći set.

No, odmah u sljedećem gemu Serena je razbila reket nakon dvostruke greške i tu dobila kazneni poen jer je već imala upozorenje, ali tada je slavna Amerikanka potpuno poludjela na sudiju

˝Nisam varala, trener mi ništa nije govorio. Kako možeš to reći? Izvoliš mi se ispričati! Duguješ mi izvinjenje! Nikad u životu nisam varala. Imam kćer i ovdje se borim i za njezina prava˝.

 

Serena je tu psihički potpuno pukla, Osaka je okrenula rezultat na 4:3 u svoju korist u tom drugom setu, a onda je Williams opet počela gubiti živce i napadati suca govorivši mu da je lopov i da joj je ukrao poen. Nakon toga, sudaije je kaznio s oduzimanjem gema pa je tako Osaka došla na prag pobjede.

Mlada Japanka privela je meč kraju bez problema iako je publika negodovala, a nakon meča Serenin trener priznao je da je svoj potez smatrao 'coachingom', ali ne i Serena koja je mislila da u tom trenutku uopće nije gledala u njega. Vidjeli smo tako jedan turbulentni finale u kojoj je Serena netipično puno gubila živce i na kraju si 'skuhala' poraz iako je Osaka sasvim zasluženo slavila.

PODIJELI