PODIJELI

Dugih 55 godina NBA liga je čekala nasljednika Oscara Robertsona, košarkaša koji je prvi završio NBA sezonu s triple-double prosjekom. Sada je Russell Westbrook ponovio taj uspjeh, i to dvije sezone zaredom!

Košarkaš Oklahoma City Thundera tako je postao jedini igrač u historiji NBA lige koji je u najmanje dvije sezone imao triple-double u prosjeku.

Činilo se da Westbrook neće moći ponoviti prošlosezonski uspjeh, ali je organizator igre Oklahome u finišu regularne sezone dodao gas i došao u priliku da i ove sezone ubilježi triple-double prosjek. Uoči posljednje dvije utakmice regularnog dijela Westbrooku su bila potrebna 34 skoka. Protiv Miamija ih je uhvatio 18, a zatim protiv Memphisa sjajni Westbrook bilježi rekord karijere sa 20 uhvaćenih skokova.

Protiv Memphisa mu je trebalo 16 skokova, a on je do to brojke stigao za samo 22 minute u igri. Utakmicu je završio sa šest poena, 20 skokova i 19 asistencija, što je tek drugi put da je ostao bez triple-doublea na utakmici jer nije postigao 10 ili više poena.

“Nevjerovatno! Ništa ne bi bilo moguće bez ovakvih saigrača, oni su čudo. Moj zadatak je učiniti njihov posao lakšim, a oni čine moj lakšim”, rekao je Westbrook poslije utakmice.

PODIJELI