PODIJELI

OŽRK Krajina Cazin je jesenji dio sezone u Prvoj ligi FBiH, završila na petoj poziciji sa 11 bodova i utakmicom manje. Cazinjanke za liderom Hrasnicom zaostaju trenutno deset bodova, ali još ništa nije izgubljeno u borbi za sami vrh tabele, obizrom na proljetni raspored (domaćini Hrasnici, Vitezu i Zrinjskom) i pomenutu utakmicu manje.

Upravo u posljednjem kolu jesenjeg dijela, Cazinjanke su poražene od lidera Hrasnice sa 29:28 u veoma uzbudljivoj utakmici, u kojoj je na golu briljirala 19-godišnja, Nejra Durić, koja iza sebe imam sjajnu polusezonu na golu Krajine.

Durić je protiv Hrasnice oborila lični rekord skupivši 21 odbranu, a u prethodnim mečevima imala je omjer od 12, 11, 12, 10, 13 i 15 odbrana što znači da je polusezonu završila u prosjeku sa 13,4 odbrane po utakmici.

“Mislim da smo ove polusezone ostvarile dobre rezultate unatoč činjenici da smo mlada ekipa, pokazale smo borbenost, volju i želju za napredovanje, kao i za ulazak u veći i zahtjevniji rang takmičenja”, rekla je Durić za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Naravno, bilo je dosta grešaka koje nastojimo iz utakmice u utakmicu ispraviti, kako ja, tako i moje saigračice. Ne želim nikakvu krivicu stavljati na sudije, ali često se zna desiti da, osim što igramo protiv cura, igramo i protiv sudija koji ponekad znaju preokrenuti rezultat bez adekvatnog razloga. Svojom igrom sam zadovoljna, naročito u zadnjoj utakmici protiv Hrasnice. Također mislim da moje saigračice napreduju i pokazuju sve veću borbenost za što bolji položaj na tabeli. Moja očekivanja i nadanja u drugoj polusezoni su ta da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i da ćemo ostvariti, što je moguće, više pobjeda, iako imamo jako teške domaće utakmice.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI